Vi har som livet självt, förändrats med tiden

Vi har som livet självt, förändrats med tiden

1996 startade Xsite media AB i Göteborg som en av de första webbyråerna i Sverige. Faktum är, att vi var så tidigt ute, att det var relativt lätt att få komma ut på säljbesök hos många stora och medelstora företag. Alla ville veta mer.
Men när vi var på kundbesök, fick vi oftast ägna mer tid åt att undervisa om Internet, än att diskutera vad det var för produkter och tjänster som vi ville sälja. 
Företagen ville veta mer om Internet. Hur det fungerade. Hur webbsidor fungerade och hur man kunde skicka meddelanden och filer till varann via mail och FTP. 
Det blev det sällan några affärer för oss och det blev det inte för andra företag heller i vår bransch. Ändå var det vissa som lyckades växa oerhört fort.
En dag knackade Framtidsfabriken, som var en av de två största webbyråeran i Sverige, på och ville köpa upp oss eftersom de vill få in en fot på den västsvenska marknaden. 
Deras bud var väldigt lockande och svårt att motstå. Ändå röstade majoriteten på bolagsstämman emot en försäljning. 
Om affären hade gått igenom hade vi fått följa med på en hissnande berg- och dalbana av försäljningar och uppköp som kunde ha slutat med att vi hade blivit en liten och anonym del av den globala mediejätten Publicis Groupe där många av Framtidsfabrikens anställda numera ingår.
Istället tynade företaget sakta bort och återuppstod så småningom 2007 i ny skepnad. 

2007 skiftade vi fokus från webbsajter i allmänhet till att istället bli specialister på webbtidningar, digitala nyhetsbrev och kampanjsajter av olika slag. Några av de kunder vi hjälpte var bland andra Folksam, Tekniska mässan, Assa Abloy, Byggmässan, Astma & Allergiförbundet, med flera.

2014 blev vårt tekniska försprång inte längre lika viktigt som vår kompetens inom redaktionell kommunikation i digitala medier. 

2022 var det dags igen för en omstart och den här gången lägger vi mer fokus på böcker i alla dess former. Vi ska producera och distribuera tryckta böcker, alla typer av digitala böcker och ljudböcker.